belgischhardsteen. Alleen echt Arduin, antiek en nieuw uit voorraad leverbaar
0

Gepatineerd verouderd Belgisch hardsteen, wildverband
Klik voor een vergroting
Product nr. ARD 14
Wanneer u meer informatie wilt over dit product, kunt u dit via de knop "Informatie aanvragen" hieronder doen. Besluit u om te bellen, houdt u dan dit nummer bij de hand.

Omschrijving

Benaming: Belgisch hardsteen / arduin / blauwsteen

Materiaal: Hardsteen

Kleur: Blauw-grijs, zie foto's

Type: Gepatineerd verouderd, wildverband

Herkomst: België

Leverbaar: Uit voorraad, op pallets / kratten

Opmerking: Mooi verouderd,  wildverband Belgisch hardsteen. Niet heel erg verzoet waardoor de blauwgrijze kleur prachtig behouden blijft. Ook als 5cm dikke variant leverbaar.

 Afmetingen
H x B x D : Wisselend, 3cm dik
Belgisch hardsteen, ook wel Arduin genoemd, is een populaire steensoort. Niet in de laatse plaats door zijn levendigheid. Deze krijgt de steen door de talloze fossielen in de steen. Miljoenen jaren zijn er voor nodig geweest om deze steen te vormen. Er zijn slechts een paar regio's in België waar deze steen ontgonnen wordt.

 

Al vele honderden jaren wordt deze steen gebruikt om vloertegels van te maken. Vaak werden deze Belgisch hardstenen tegels in kerken gelegd. Nu zijn dergelijke antieke tegels beter bekend als kerkdallen. Best wel grof aan de veelal handgekapte randen en behoorlijk dik.

 

Antieke Belgisch hardstenen dallen hebben een prachtige geleefde uitstraling. Maar ook nieuwe arduinen tegels kunnen een mooie antiek uitstraling krijgen als deze manueel verouderd worden. Vaak nauwelijks van echt antiek te onderscheiden.

 

Voor wie liever een wat strakkere, modernere uitstraling ziet zijn er ook donker gezoete varianten die niet verouderd zijn. Mooie donkere strakke tegels.

 

Maar tegels is niet het enige waar Belgisch hardsteen voor gebruikt wordt. Tafelbladen, werkbladen voor de keuken, wasbakken en douchebakken zijn slechts een aantal voorbeelden. Ook deze items leveren we, indien gewenst volledig op maat.

product ARD 14


« Vorige pagina Informatie aanvragen »


Bouwantiek is de groothandel van ‘t Achterhuis Historische Bouwmaterialen BV te Udenhout (NBr.).
Ook geïnteresseerd in andere bouwmaterialen? Kijk op www.achterhuis.nl voor een zeer ruime en complete collectie
vloeren, stenen, sanitair, poorten, tuinornamenten, hekwerk en nog veel meer geselcteerde oude bouwmaterialen.