belgischhardsteen. Alleen echt Arduin, antiek en nieuw uit voorraad leverbaar
0

Echt Belgisch hardsteenBelgisch hardsteen, ook wel Arduin genoemd, is een populaire steensoort. Niet in de laatse plaats door zijn levendigheid. Deze krijgt de steen door de talloze fossielen in de steen. Miljoenen jaren zijn er voor nodig geweest om deze steen te vormen. Er zijn slechts een paar regio's in België waar deze steen ontgonnen wordt.

 

Al vele honderden jaren wordt deze steen gebruikt om vloertegels van te maken. Vaak werden deze Belgisch hardstenen tegels in kerken gelegd. Nu zijn dergelijke antieke tegels beter bekend als kerkdallen. Best wel grof aan de veelal handgekapte randen en behoorlijk dik.

 

Antieke Belgisch hardstenen dallen hebben een prachtige geleefde uitstraling. Maar ook nieuwe arduinen tegels kunnen een mooie antiek uitstraling krijgen als deze manueel verouderd worden. Vaak nauwelijks van echt antiek te onderscheiden.

 

Voor wie liever een wat strakkere, modernere uitstraling ziet zijn er ook donker gezoete varianten die niet verouderd zijn. Mooie donkere strakke tegels.

 

Maar tegels is niet het enige waar Belgisch hardsteen voor gebruikt wordt. Tafelbladen, werkbladen voor de keuken, wasbakken en douchebakken zijn slechts een aantal voorbeelden. Ook deze items leveren we, indien gewenst volledig op maat.Naar collectie/ actuele voorraad
antiekebovenlaag.jpg

56T0624.jpg

Antieke kerdallenLetterlijk uit eeuwenoude kerken gehaald. Teruggezaagd of nog in de originele dikte. Deze antieke Belgisch hardstenen tegels geven uw interieur die exclusieve tijdloze sfeer.

BH-40x40-detail.jpg

Strakke tegelvloerenMaar ook voor strakkere of modernere vloeren leent Belgisch hardsteen zich prima. Gezoet waardoor de steen donkerder wordt en met rechte randen zodat ze kort op elkaar te leggen zijn.

hardsteenmanueel.jpg

Verouderd Belgisch hardsteenWel een antieke look, maar niet de dikte en prijs die bij de echte kerkdallen hoort. Manueel verouderd Belgisch hardsteen in diverse maten, gezoet of meer geschuurd, vaak nauwelijks van echt antiek te onderscheiden.

getrommeld.jpg

Getrommelde dalletjesNatuursteen in een klein maatje. Getrommeld Belgisch hardsteen op 20x20cm. Als een plavuis maar toch die blauw-grijze kleur van Arduin. De getrommelde randen geven de tegel een gebruikt oud uiterlijk.

Bouwantiek is de groothandel van ‘t Achterhuis Historische Bouwmaterialen BV te Udenhout (NBr.).
Ook geïnteresseerd in andere bouwmaterialen? Kijk op www.achterhuis.nl voor een zeer ruime en complete collectie
vloeren, stenen, sanitair, poorten, tuinornamenten, hekwerk en nog veel meer geselcteerde oude bouwmaterialen.